ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

ΜΕΔΟΥΣΑ-10: Ισχυρό αποτρεπτικό μήνυμα πέντε χωρών εναντίον κάθε απόπειρας αποσταθεροποίησης (video)

 


 Την Κυριακή 06 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται η άσκηση

Η τελική φάση της κοινής διακλαδικής άσκησης ΕλλάδαςΑιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ 10» ολοκληρώθηκε σήμερα με υψηλές παρουσίες και εντυπωσιακές εικόνες συνεργασίας ανάμεσα σε πέντε χώρες. Για «ισχυρό αποτρεπτικό μήνυμα» μίλησε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο έδωσαν το παρόν στην Αλεξάνδρεια.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

Το Σάββατο 05 Δεκεμβρίου 2020, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρακολούθησε την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day, DVDay) στο πλαίσιο της διήμερης διακλαδικής άσκησης Ελλάδας – Αιγύπτου με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 10».

Την δραστηριότητα τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου Στρατηγός Mohamed Zaki και ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου Αντιστράτηγος Mohamed Farid Hegazy.

Η άσκηση διεξάγεται από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 06 Δεκεμβρίου 2020 με την συμμετοχή και της Κύπρου της Γαλλίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου. Σκοπός της άσκησης που σχεδιάστηκε από το ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών είναι η συνεκπαίδευση και η προαγωγή της συνεργασίας των Μονάδων τους.

Σύμφωνα με τη σχεδίαση του ΓΕΕΘΑ, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με 2 Φρεγάτες με τα οργανικά τους Ελικόπτερα, 1 Υποβρύχιο, 1 Αρματαγωγό, 4 Αεροσκάφη F-16 που μεταστάθμευσαν στην Αίγυπτο και 4 Αεροσκάφη F-16 που επιχειρούν από την έδρα τους, 1 ΑΣΕΠΕ, 1 Ελικόπτερο CHINOOK, 3 Ελικόπτερα AH-64, 1 Αεροσκάφος C-130 και προσωπικό Mονάδων Eιδικών Επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων της DVDay παρακολούθησαν παρατηρητές από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, το Σουδάν, την Ιορδανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία και περιέλαβε επιχειρήσεις συνεργασίας Ναυτικού με Μονάδες Eιδικών Δυνάμεων και αμφίβιες ενέργειες, αεροπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις επιθετικών ελικοπτέρων.

Ισχυρό αποτρεπτικό μήνυμα εναντίον κάθε απόπειρας αποσταθεροποίησης στην Ανατολική Μεσόγειο

«Όταν πέντε χώρες από την ευρύτερη περιοχή έρχονται πιο κοντά και αναπτύσσουν στενότερες συνεργασίες και συνέργειες, σε επίπεδο κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, αυτό σηματοδοτεί ένα πολύ ισχυρό αποτρεπτικό μήνυμα εναντίον κάθε απόπειρας αποσταθεροποίησης του επιπέδου σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», τόνισε από την Αίγυπτο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά το τέλος της άσκησης «Μέδουσα».

«Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος από την Μέδουσα η οποία χρόνο με το χρόνο γίνεται πιο σημαντική, διευρύνεται σε εμβέλεια, κύρος και στρατηγική σημασία», σχολίασε ο Έλληνας ΥΕΘΑ.

Αναφερόμενος στη «Μέδουσα», ο Ν. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε: «Είναι μια άσκηση μεγάλης εμβέλειας, που τα τελευταία χρόνια ενισχύεται και διευρύνεται. Φέτος συμμετέχουν εκτός από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου, στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων».

«Διαπιστώσαμε από κοντά την άρτια επιχειρησιακή ικανότητα, το εξαιρετικό επίπεδο εκπαίδευσης στοιχείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των πέντε χωρών, που με αυτό τον τρόπο έρχονται πιο κοντά και αναπτύσσουν μια πιο στενή και πιο οργανωμένη στρατιωτική συνεργασία», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: NEWSBREAK.GR

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ
ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

14.0 ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

14.1. Πάγια θέση της Πολιτείας είναι ότι για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για πόλεμο.
14.2. Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας παράγοντες ασφάλειας, ευημερίας και προόδου του Ελληνικού Έθνους.
14.3. Οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχυθούν και στους τρεις κλάδους τους και στον στρατό ξηράς και στο ναυτικό και στην αεροπορία με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα. Θα δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή των ανωτέρων οπλικών συστημάτων σε κατασκευαστικές μονάδες αμιγώς ελληνικές.
14.4. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα σύνορα, τόσο στην Ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα νησιά. Όλες οι περιοχές θα επανδρωθούν με υπερσύγχρονες μονάδες παρακολούθησης και άμεσης παρέμβασης τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό.
14.5. Ιδιαίτερη φροντίδα θα τηρηθεί για τη σίτιση και διαμονή στα στρατόπεδα. Θα τηρούνται υψηλές προδιαγραφές διαβίωσης γιατί οι ένοπλες δυνάμεις είναι πολύτιμες για την πολιτεία.
14.6. Τα κέντρα εκπαίδευσης και εξάσκησης θα είναι υψηλών τεχνικών προδιαγραφών και θα ακολουθούν αυστηρό πρόγραμμα εξάσκησης και ετοιμότητας άμεσης ανάγκης στη ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα.
14.7. Θα αξιοποιηθεί διεθνώς κάθε δυνατή συνεργασία, που μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη προς την επίτευξη αυτού του σκοπού. Θα δοθεί προτεραιότητα εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών Ελλήνων επιστημόνων και εφευρετών, που είναι προσαρμοσμένες στην γεωγραφική μορφολογία του Ελληνικού χώρου.
14.8. Θα σταματήσει η διαρροή των καινοτόμων αυτών εφευρέσεων προς ξένα προς το ελληνικό κράτος κέντρα εφαρμογής και θα εφαρμόζονται και εξελίσσονται μόνο από ελληνικά εργοστάσια σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις.
14.9. Με απόλυτο σεβασμό η Πολιτεία έναντι αυτών που υπηρετούν το μέγιστο καθήκον της ασφάλειας της χώρας μας, τους διασφαλίζει ώστε να μην έχουν καμία αναστολή και εμπόδιο στην εκτέλεση του καθήκοντός τους.
14.10. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, ώστε απερίσπαστοι να εκτελούν το χρέος τους προς την πατρίδα.
14.11. Η γνώση τους και εμπειρία τους είναι χρήσιμη και απαραίτητη και ως τέτοια πρέπει να μεταφέρεται στους νεότερους αξιωματικούς υπαξιωματικούς και οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων.
14.12. Η εκπαίδευση όλων των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις θα είναι ύψιστης ποιότητος, καθώς επίσης θα γίνει αναβάθμιση σε όλες τις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων με απόλυτο σεβασμό για το έργο που έχουν αναλάβει.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ!!!
ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ